Barion Pixel

Markad Branding Consultant

5 ok amiért érdemes vállalkozás stílustanácsadó segítségét igénybe venni

A vállalkozás stylistja azaz a vállalkozás stílustanácsadó -> üzleti stílus tanácsadó, stratéga, kreatív tanácsadó, aki olyan üzleti terveezés, vállalkozás minősége, értékei, jövőképe, vizuális kommunikációs stíluselemei létrehozására szakosodott, amelyek hűen tükrözik a vállalkozás személyiségét, céljait és azt az ügyfélkört, amelyet szeretne vonzani.

1. ok: A vállalkozásépítés a legfontosabb üzleti befektetésed

A vállalkozásépítés több, mint grafika, a legnagyobb mítosz, hogy a vállalkozás = márka = a logó – sokkal több annál. 

Mivel a vállalkozásod építése a legfontosabb befektetésed, kiemelten szerepe van a professzionális, jól kidolgozott stílusos üzleti stratégiának, megjelenésnek, hiszen a piacon sok szereplő szeretne eladni a te célcsoportodnak is. 

A vállalkozásépítés valójában meghatározza a sikeredet. Ha nagyszerű kínálatod van, de a megjelenésed nem kidolgozott, egységes, vagy épp az üzleti terved nem megalapozott, stratégiád hiányos és ad hoc kommunikálsz akkor eltűnsz a rengetegben, a vevőid nem találnak rád, nem tudják mivel kereshetnek épp téged.

2. ok A vállalkozásépítés nem a logó, de nem is a weboldal

„Csak logóra van szükségem, meg egy weboldalra, mert már van vállalkozói adószámom!”. Gyakran hallom, olvasom ezt és minden alkalommal felkavar.

Bár a logó az alapja a márka grafikus elemének, a weboldal pedig manapság szükséges alapja az online marketingnek, de még sok minden mást is át kell gondolni a vállalkozásépítés során.

STRATÉGIA, ÜZLETI TERVEZÉS

A vállalkozói stratégia arra összpontosít, hogyan épül fel a vállalkozás. Melyek a rövid és hosszú távú céljai, minőségi elképzelései, vezérlő elvei, értékei, poziciója, célpiaca. Hogyan fog kommunikálni ügyfeleivel. Hogyan fogka kialakítani az árait és miként kezeli a bevételeit és kiadásait.

A vásárlóid köre, a célpiacod függ attól, hogyan fogod stratégiailag elhelyezni vállalkozásodat a piacon.

Az ügyfelek bizalma minden márkastratégia legfontosabb része, és a vállalkozás stílustanácsadója segíthet neked elérni a kitűzött céljaidat.

GRAFIKA, ARCULAT
A vizuális megjelenés rendkívül fontos. Vannak weboldalak, arculati elemek, amelyeknél nem nagyon tudunk rájönni, hogy mivel is foglalkozik a vállalkozás. Vagy épp hol ilyen, hol olyan színekkel, képi elemekkel jelenik meg. Nem tudjuk eldönteni, most ez ugyanaz, vagy egy másik márka?

A vizuális elemek átkerülnek a webhelyre, névjegykártyákra, köszönőlevelekre és egyéb marketing anyagokra is és ezeknek egységesen kell illeszkedniük a kidolgozott márkastratégiához.

3. ok: Az ideális ügyfeledet célozza az üzleti stratégiád felépítésekor.

A márkaépítés magában foglalja a teljes ügyfélélményt, attól a pillanattól kezdve, hogy rákattintanak a weboldaladra és amikor megköszönik neked a szuper terméket.

 Nemcsak többet fogsz tudni arról, hogy mit szeretne az ideális ügyfeled, hanem saját magadról, a vállalkozási céljaidról is.

4.ok: a vállalkozás stílustanácsadó az a szakember, aki azért képzi magát és tanul, hogy neked a legjobb szolgáltatást tudja nyújtani.

A vállalkozás stílustanácsadó sok esetben üzleti tanácsadó, marketinges és designer is, aki ismeri a szükséges folyamatokat; tudja, milyen vizuális megjelenés illik márkád minőségéhez, tipusához, milyen színek támogatják a víziódat, hogyan épüljön fel a márkád.

A vállalkozási stílustanácsadó ért a vizuális kommunikációhoz is, sok esetben a weboldalak tervezéséhez is, így zökkenőmentesen integrálja új márkádat az online megjelenésedhez is.

5.ok: A vállalkozásépítés időigényes, sok szakértelmet, energiát igényel. 

Tulajdonosként, vállalkozóként az időd szűkös, hiszen figyelned kell az ügyfeleidre, a kínálatodra, napi működésedre.

Ha szakembert bízol meg, aki támogat a vállalkozásod fejlesztésében, építésében, kevésbé leszel stresszes és több időd lesz a vállalkozásod hatékonyan vezetésére. 

Szeretnél naprakész vállalkozásépítő lenni és értesülni a legújabb trendekről? 

Gördíts lejjebb és iratkozz fel hírleveleimre, most ajándék munkafüzetet küldök a feliratkozásod után.

Segíthetek a vállalkozásod sikeres építésében?

Üzleti Sprint tréning


Megrendelés

Vállalkozásépítés mentorálás


Megrendelés

Webdesign támogatás


Megrendelés