Barion Pixel

Markad Branding Consultant

A vállalkozás magányos sport

Egyéni vállalkozóként sokszor az egész vállalkozásépítés kizárólag a mi feladatunk. Nőként sokszor szembesülünk azzal is, hogy a családunk, ismerőseink nem is veszik komolyan a munkánkat. Amikor  vállalkozó lettem, teljes komolysággal vetettem bele a munkámba, hiszen ez lett a főállásom. Ugyanakkor hónapokig kaptam szűkebb-tágabb környezetemből a jóakaratú (sic) tanácsokat, mint például: „Meg lehet ebből élni? Miért nem keresel egy rendes állást? Biztos jól keres a férjed, hogy engedi ezt neked…” Ismerős?

Nézzük csak mi történik, amikor vállalkozásra adjuk a fejünket:

Első körben inspirálódunk, kigondoljuk, mit szeretnénk csinálni, mihez értünk, mihez van szükségünk segítségre. Majd elindítjuk a vállalkozást. Készítünk valamilyen üzleti tervet írásban vagy fejben és elindulunk. Posztolunk, akciózunk, megrendeléseket szerzünk, elkészítjük a szolgáltatásunkat, termékünket, kiszolgáljuk a vevőket, egyeztetünk a könyvelővel, intézzük az ügyeket és még sorolhatnám.

Több vállalkozónővel beszélgettem már erről, mindannyian ugyanezeket mondták. Vasárnap egyszer felhívott egy ügyfelem, sűrűn elnézést kért, hogy vasárnap zavar, de most lett ideje foglalkozni azzal a témával ami miatt keres. Végül is megegyeztünk abban, hogy „Vállalkozók vagyunk, dolgozunk!” 🙂 Dolgozunk, próbáljuk összeegyeztetni a vállalkozói munkánkat a családunk igényeivel, sokszor éjszaka, vagy hajnalban az aktuális ügyeken töprengünk.

Ez roppant magányos dolog ugye? 

Nálam több hónapnyi vállalkozói lét és rengeteg munka után kezdett kikristályosodni, hogy mennyire fontos, ha van valaki akivel meg tudom beszélni az aktuális elakadásaimat, megoldásaimat és értő, támogató véleménye van a dologról. (Nem pedig csak annyi: Ügyes vagy, majd megoldod. 🙂 ) 

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy egyrészt mentorral dolgozom együtt, másrészt az elmúlt hónapokban sikerült olyan vállalkozónőkkel kapcsolatba kerülnöm, akik hasonlóképp gondolkodnak és néha tudunk csevegni a vállalkozásunkról. Ez mindig felüdítő.

Ezt az üdítő lehetőséget ajánlom most a Brand & Style programmal! A program pillérei a következők:

  1. Személyes kompetenciák, önértékelés, énmárka, smink és öltözködés – tanácsadás, konzultáció
  2. Tréningek, 1:1 konzultációk és workshopok a vállalkozásfejlesztés különböző témáiban.
  3. Kapcsolatépítő, ventilláló online kávésarok hetente.
  4. 2022-ben Stílusos vállalkozónők építkező hosszú hétvégéje Milánó Style-ban exkluzív ellátással.

Erről még fogok írni bővebben is. Addig csak érlelgessük magunkban a lehetőségeket. 🙂

Legyen csodás napotok!