Barion Pixel

Markad Branding Consultant

Amikor végre bátorságot veszünk és újraépítjük magunkat…

„Annyira megkönnyebbültem most! El se hiszed! Évek óta csapdában éreztem magam, mert úgy éreztem nem tehetem azt, amit szeretnék, nem mutathatom meg a valódi énem és mások határozzák meg milyen vagyok, mire vagyok képes! De ezután minden másképp lesz!” – mondta lelkendezve Éva, mosolyogva, csillogó szemmel.

Hosszú távot jártunk be együtt imázsépítése útján.

Éva egy gyönyörű 40+-os hölgy, három gyermek édesanyja. egész életében dolgozott, többnyire adminisztratív beosztásban, alkalmazottként.

Szívesen kreatívkodott, először csak a családon belül, megtervezte a családi ünnepeket, díszeket készített, változatos programokat talált ki.

Lassan-lassan ért meg benne a gondolat, hogy jó lenne inkább valami ilyesmi területen foglalatoskodni, az unalmas irodai munkája helyett.

Titokban, beiratkozott az egyetem művelődésszervező képzésére, majd egy protokollos, később egy sminkes képzésre, festőkörbe járt. A családja bár nem ellenezte, de nem is értette miért költ ennyi pénzt és pláne időt olyan képzésekre, amiket nem tud hasznosítani irodai munkáiban. Miért nem inkább közgazdásznak tanul?

De Éva kitartott, mert halványan már felsejlett benne, hogy amikor lesz lehetősége rá, talán, amikor a gyerekek nagyobbak lesznek, elindít egy vállalkozást, egy Éva projektet. Csak épp azt nem tudta, hogyan fogjon hozzá.

Így csak dédelgette magában a tervet, míg egy nap a főnöke arról tájékoztatta, hogy felszámolják a kft-t ahol 15 éve dolgozott, nagyon sajnálja, de az ő munkaviszonya is megszűnik.

Éva az első sokk után arra gondolt, hogy itt az ideje megvalósítani a dédelgetett tervét és vállalkozásba kezdeni. Egy hónap múlva egyéni vállalkozóként rendezvényszervezőként, virtuális asszisztensként, tanácsadóként hirdette magát.

Az ügyfelei főként az asszisztensi területet vették igénybe és Éva néhány hónap múlva azon kapta magát, hogy ugyanazt az uncsi munkát végzi, mint eddig, a kreatív vonalra nincs megrendelése, így pedig nem érzi jól magát.

 

Ekkor találkoztunk, kezdtünk közös munkába.

Őszintén szólva, amikor először találkoztunk, magam is feszes és szigorú titkárnőként pozícionáltam Évát magamban.

Hosszú szőke haja kontyban, szürke kosztüm, fehér blúz, tűsarkú.

Hozta a sztereotípiákat a titkárnőkről – a múlt századból.

Sokat beszélgettünk, lassan lekopott a szigorú maszk és felsejlett vibráló, kellemes személyisége.

Kép forrása: freepik.com

Közös munkánk folyamata

A közös munkánkat Éva belső értékeinek feltérképezésével, önértékeléssel, vezérlő értékekkel, elvekkel kezdtük, majd megalkottuk Éva rövid és hosszútávó céljait, az azokhoz vezető lépéseket, terveket.

Következő fejezetként lebontottuk a titkárnős imázst.

Stíluskönyv készült, melyben kitértünk az öltözködési stílusára, alkati és színmeghatározással, sminktanácsokkal.

A stíluskönyv része volt a kommunikációs stratégia is – ezen a ponton beszédtechnika tanácsadót, logopédust is bevontunk.

A folyamat részeként fotós készített Éva új imázsához illő fotókat.

Nem hagyhattuk ki a vállalkozását sem, átnéztük az üzleti stratégiáját és itt-ott változtatásokat javasoltam az új imázsának megfelelően.

Feltettük az i-re a pontot Éva online megjelenésének, arculatának átalakításával is.

Elkészült egy online portfolió, közösségi média bannerek, posztgrafikák és weboldal Éva új imázsának megfelelően.

Hopp! Ezt nem említettem még: az imázs, a kreatív rendezvényszervezés témája köré épült a vállalkozásában, hiszen Éva mindig is ezt a területét szerette volna kibontakoztatni, ebben érezte magát igazán jól.

Éva az elmúlt félévben teljesen megújulva építi az életét, vállalkozását. A posztkezdő mondatot az imázskonzultációs munkánk utolsó konzultációján mondta, amikor a teljesen kész portfolióját, stíluskönyvét átadtam.

Időnként találkozunk és beszélgetünk arról, hogyan tudja tartani az új terveit, oldjuk az esetleges megakadásokat. Éva sugárzik, vibrál, mosolyog, kb. 20 évesnek látszik, hatalmas energiával dolgozik.

Nagy öröm látni, ahogy szárnyal.

 

Közlemény: A személyiségi jogok védelme érdekében a neveket mindig megváltoztatom, és a fotók sem ügyfelem fotói. Azon esetekben, ahol kliensem engedélyezi a saját fotók és név nyilvánossá tételét, jelzem.

Segíthetek a stílusod, énmárkád, imázsod újragondolásában?

Beszélgessünk! Légy önmagad jobb, stílusosabb verziója! Ebben segítelek téged!

Foglalj időpontot IMÁZSKONZULTÁCIÓRA, légy önmagad, tegyél magadért, légy önmagad jobb, stílusosabb verziója!