Barion Pixel

Markad Branding Consultant

Én meguntam a mókuskereket! Te?

Tervezés nélkül csak sodródunk...

Hálás vagyok, mert volt egy pont az életemben, amikor rájöttem, hogy csak altatom magam és hagyom, hogy sodorjanak a napi események, kihívások.

Hálás vagyok azért is, hogy megértettem, mennyire fontos felmérnem az erőforrásaimat, célokat kijelölni és tervezni, hogy napjaimat megélni is tudjam.

Ebben pedig segíteni tudok másoknak is.  Erről szól ez a bejegyzés.

Mint tudjátok, idestova 30 éve vagyok vállalkozó, de több ideje vagyok ember, nő, anya. Mint sok sorstársam, igyekszem és igyekeztem régen is megfelelni. Megfelelni, mint gyermek; megfelelni, mint felnőtt; megfelelni, mint anya; megfelelni, mint feleség; megfelelni, mint nő; megfelelni, mint munkatárs; megfelelni, mint vezető …. Ismerős?

Sokáig ez volt a cél számomra: megfelelni.

A napok ezzel a mókuskerékkel teltek. Reggeli rutin, gyerekek elkészítése leszállítása ovi, isi, majd munka, majd gyerekek különórára, közben a másodállás ügyeit is intézni, este tanulás, vacsora, előkészíteni a másnapot és alvás. Majd hajnalban indul a napi kerék újra.

Hosszú évek teltek el így és én azt gondoltam, mindent megteszek, jól csinálom. Mert ez a kötelességem, családot tartok fenn, szeretem a családomat és természetes, hogy mindent igyekszem megadni nekik.

Kaptam néhány pofont az életben, ami ráébresztett, hogy az élet több ennél, az élet szebb ennél és élni is kell, Elindultam egy másik úton és évek óta másképp élek, érettebb lettem így 50 plusszosan. 

Vettem egy nagy levegőt, nyitottam egy füzetet és összeírtam azokat az elveket, értékeket amikben hiszek és ragaszkodok.

Majd leültem a családommal és összeírtuk az összes célunkat. lett egy hosszú lista 🙂 Ezt összerendeztem, értékeket, sorrendet, szükségleteket rendeltem hozzájuk.

A magánéletemet is tudatosabban éltem, több időt szántam a személyes megélésekre, énidőre is.

Ugyanezt megtettem a vállalkozásomban is, azzal a többlettel, hogy alaposan kidolgoztam az üzleti és a marketing stratégiámat is.

Azt kell mondjam, hatalmas a változás. 

Sokkal kevésbé stresszelnek a napi kihívások, hiszen van egy zsinórmértékem, amihez tudok viszonyítani. Bár nem tudom elzárni magam a gazdasági, egyéb változásoktól, kihívásoktól, de sokkal könnyebb megoldásokat találnom és sokkal nyugodtabb vagyok. Nem futkosok már a mókuskerékben, nem kapkodok fűhöz-fához.

Haladok az utamon.

Miért rossz a mókuskerék-életmód?

  • Nem tudsz megállni, mert mindig van valami…
  • Elszalad melletted az élet, a lehetőségek…
  • Nem tudsz kitekinteni, meg sem látod az életed szépségét, csak utólag…
  • Nem nálad van a kormány, csak gurulsz amerre a kerék visz….

Te sem ezt az életet szeretnéd ugye?

Segítek! Jelentkezz be konzultációra, vagy gyere el január 6-án az évtervező workshopra és megmutatom, hogyan élhetsz vállalkozóként magabiztosabban.