Barion Pixel

Markad Branding Consultant

Kapacitásbővítő pályázatról

Akkor érdemes továbbgondolnod, hogy pályázol-e, ha megfelelsz az alapfeltételeknek:

  • Azon társas vállalkozások pályázhatnak, akik Magyarország négy leghátrányosabb magyarországi régiójában vannak bejegyezve és tevékenykednek. (Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld, Dél-Dunántúl régió)
  • 2023. október hónap átlagos statisztikai állományi létszámához képest a vállalkozás által foglalkoztatottak száma nőnik fog a fejlesztés eredményeként.
  • Legfeljebb 10 fő 15-64 év közötti munkavállalóval tervezed bővíteni a foglalkoztatottak számát.
  • Olyan munkavállalókat szeretnél felvenni, akiknek a felvételt megelőző hónapban nem volt munkából származó jövedelme, kivéve az egyszerűsített foglalkoztatás keretében végzett alkalmi munkából származó jövedelmet.
  • Mint minden pályázatnál, itt is fontos kritérium a köztartozásmentesség.

Csak kettős könyvvitelt vezető vállalkozás kaphat támogatást. (jogi személyiségű gazdasági társaság és non-profit gazdasági társaság (113 –Korlátolt felelősségű társaság, 114 – Részvénytársaság, 116 – Közkereseti társaság, 117 – Betéti társaság, 226 – Külföldi vállalkozás magyarországi fióktelepe, 572 – Nonprofit korlátolt felelősségű társaság, 573 – Nonprofit részvénytársaság, 575 – Nonprofit közkereseti társaság, 576 – Nonprofit betéti társaság) kettős könyvvitelt vezető egyéni cégek (228 – egyéni cég) szövetkezetek (12 Szövetkezet és 151 Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek)

A megítélhető támogatás a projekt elszámolható összes költségének maximum 70%-a.


Vagyis szükséges az önrész és meglétét bizonyítanod is kell.

A támogatás mértéke:

Az egy főre jutó támogatás maximális mértéke új munkavállalónként hat hónapra a 30%-os önrész figyelembevételével összesen legfeljebb 2.467.920 Ft, mely az alábbi támogatási elemekből áll:

  • a munkavállaló bérköltsége 6 hónapig (legfeljebb bruttó 400.000 Ft/fő/hó és az ehhez kapcsolódó szociális hozzájárulási adó, 52.000 Ft/fő/hó 70 %-nak erejéig),
  • valamint a bérköltségen túl annak legfeljebb 30%-ának (94.920 Ft/fő/hó) arányában megállapított támogatás új eszközbeszerzésre az új munkavállalók foglalkoztatásához, zöld és digitális átálláshoz, környezetvédelmi horizontális előírások teljesítéséhez kapcsolódóan új eszközök beszerzése, online marketing és felhőalapú üzleti szolgáltatásvásárlásra, valamint a zöld átálláshoz kapcsolódó horizontális tevékenység szolgáltatási költségeire és a továbbadott támogatással kapcsolatos nyilvánossági költségekre használható fel.

A támogatási kérelem benyújtását követően, a támogatási döntésig, a vállalt új munkavállalók száma és munkaerőpiaci státusza nem módosítható.

Támogatási kérelmet benyújtani legkésőbb 2024. január 31-ig lehet.

A megvalósítási időszak (a foglalkoztatási és a továbbfoglalkoztatási időszak együtt) 2025. április 30-ig tart maximum.

Bővebb információ: az OFA Nonprofit Kft. honlapján (www.ofa.hu) olvasható.  

 

Pályázatíróra van szükséged?

Segítünk!

Töltsd ki a lenti ajánlatkérő űrlapot és tájékoztatunk! (az ajánlatkérés ingyenes)

Pályázati igényfelmérő űrlap
Kérjük töltse ki az igényfelmérőt, hogy a legjobb ajánlatot küldhessük Önnek. Az űrlap kitöltése ingyenes és nem jár kötelezettséggel.
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Kérjük jelölje az Önre, vagy vállalkozására jellemző választ:
Milyen szolgáltatást szeretne igénybe venni?
GDPR megállapodás, kérjük jelölje:

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük