Barion Pixel

Markad Branding Consultant

Legjobb tippek a stílusos imázs felépítéséhez

Miközben írom ezt a bejegyzést, szeretném leszögezni: mindenkinek joga van úgy építeni a vállalkozását és olyan életmódot élni, amilyet szeretne.

Személy szerint én fontosnak tartom, hogy egy vállalkozó figyeljen az etikus viselkedésre és ne felejtse el a stílust, a minőségi hozzáállást. Ahogy a feminizmus és a nőiesség nem ugyanaz, ugyanígy nőnek lenni és hölgynek lenni, férfinak lenni és úriembernek lenni sem ugyanaz. Természetesen értem, hogy nem mindenki éli meg ugyanúgy a mindennapokat, másképp gondolkodunk, ez rendben is van. Mindazonáltal, úgy gondolom, hogy a megjelenésünk, stílusunk, viselkedési normáink, elveink, akár a személyes, akár a vállalkozói életünkben egyfajta iránymutatás, amely megkülönböztet bennünket. Ezek a különbségek pedig segítenek nekünk is, ügyfeleinknek is eligazodni a folyamatosan változó világunkban.

Azok számára, akik olvassák ezt a bejegyzést, szeretnék stílust és kecsességet hozni a mindennapjaikba. Ha úgy érzed, ez a bejegyzés másoknak is segíthet, kérlek oszd meg!

Legjobb tippek a stílusos imázshoz

1. Lassíts

Ez az egyik leggyorsabb és legegyszerűbb módszer. Menj szembe a kapkodó pörgésnek és egyszerűen csak lassíts! Lassítsd le a járásodat, ne rohanj! Lassíts a beszédstílusodon, használj kerek mondatokat! Lassítsd le a gondolkodásodat! Észrevetted már? A sikeres emberek nem kapkodnak, szánnak időt arra, hogy élvezzék az életüket. Akiket esetleg épp a stílusukért példaképnek tartasz, nem rohangálnak össze-vissza, ütemezik a teendőiket.Amit tesznek, ahogy beszélnek tervezetten teszik. Ha figyelsz erre, automatikussá válik és elegáns, stílusos leszel mások szemében is.

2. Hatékony időgazdálkodás

Az előre tervezés és az időd hatékony kezelése segít elérni az első pontot, a lassítást.

Az életed fő céljainál kezdve a napi feladatokig az időgazdálkodás segít neked, hogy naprakészen tartsd ezeket a feladataidat, rangsorold őket és ne legyél túlterhelve. Az irányítás és az előre tervezés nyugodtabbá és magabiztossá tesz.

Ha szeretnél ebben tanácsot, támogatást, nézd meg az Időmenedzsment 1:1 tréningemet ITT->

3. Figyelj a környezetedre

Mindannyian egyedi individumként egy tágasabb környezet, család, vállalkozás, társadalom részei vagyunk.

Gondolj arra, ha teszel/vagy épp nem teszel meg valamit, ezzel másokra is hatással vagy. Ahogy mondják, jobb adni, mint kapni… Amit pedig megtehetsz másokért, miért ne tennéd meg? Ha minden ember így cselekedne, jobbá tehetnénk a világot!

4. Legyen olyan a személyes és vállalkozói megjelenésed, ami kifejezi, felismerhetővé teszi a küldetésedet, a minőségedet.

Üzleti stílustanácsadóként, ez egy kiemelt terület, amelyre ügyfeleimmel kapcsolatban összpontosítok. Talán egyetértesz velem, hatalmas hiba, ha a kaotikus vállalkozói megjelenés miatt a külső szemlélő, a vásárló el sem tudja képzelni mit fog kapni és legközelebb, ha visszatér, mit talál. Nagyon fontos, hogy a céljaidnak, vállalkozói stílusodnak megfelelő jól átgondolt és felépített egységes stílusú arculattal jelenj meg minden platformon. Javaslom, arra is figyelj, hogy te mint a vállalkozásod arca, mit mutatsz, milyen az öltözéked, hogyan viselkedsz, kommunikálsz.

5. Használj jó állapotú eszközöket a megjelenésedben

Ha már a vizualitásnál tartunk: az nem, elég, hogy van valami névjegyed begyűrve a táskádba, vagy az üzleted kirakata már évek óta ugyanolyan, nem elég, ha ugyan olyan ruhadarabokat hordasz, amelyek jól állnak neked, de már látszik a koruk, vagy épp nincsenek kimosva, vasalva… és még sorolhatnám a listát… Ügyelj arra is, hogy minden, ami téged bemutat, csúcsformában legyen! 

Iratkozz fel a hírlevelekre ha szeretnél további tippeket is kapni!


6. Mindig ügyelj a megjelenésedre

Újra és újra elmondom: soha nem tudhatod, mikor jön eléd olyan lehetőség, ami biztosítja, hogy feljebb lépj a vállalkozásoddal, új, jó fizető vevőid legyenek, vagy épp a karriered lépcsőjén feljebb léphess. Légy mindig összeszedett és felkészült, ezt tükrözze a megjelenésed személyesen és a vállalkozásod megjelenése is!

7. Húzd ki magad!

Minden okod megvan arra, hogy emelt fővel járj. Van egy szuper ötleted, építed a vállalkozásodat, dolgozol, tanulsz, fejlődsz. Nincs miért görnyedned. Járj emelt fővel, egyenes derékkal, mert ez magabiztosságot kölcsönöz, bizalmat ébreszt és az ügyfeleid, vevőid szívesebben lesznek a társaságodban. Bár van az a szokás, hogy mindig panaszkodni… de ez nem a stílusos vállalkozók trendje!

8. Ha látsz valamit, mondj valamit

Ez a társadalmi felelősségvállalásról szól. Keresd a lehetőségeket mások felemelésére (beleértve az idegeneket is).

Aki mást felüdít, maga is felüdül.

Nincs ösztönzőbb néhány ember számára, mint egy őszinte elismerés, dicséret valamiért, vagy csupán egy kedves szó. A legkisebb pozitív gesztus is megfordíthatja valakinek a napját. Tehát ha stílusos vagy, oszd meg ezt másokkal is, ha valami jót látsz, mondj valamit!

9. Gondolkozz, mielőtt beszélsz

Emlékszel az első pontra? Alkalmazd a lassítást a szavaidra is. Használj az agyad és a szád között egy szűrőt és gondold át, mit mondasz, mielőtt kimondod.

A szavak sokat jelentenek, ezért gondosan válaszd ki mit és mikor mondasz. Van amikor jobb hallgatni.

10. Őszintén kommunikálj, ne modorosan

Tudom, sokan szeretnek skatulyázni és azt az elképzelést képviselik, hogy csak akkor vagy sikeres, ha messziről látszik a sok pénzed. Ezért vannak akik borzasztóan eladósodnak, hogy ezt a látszatot fenn tudják tartani. De mivel nem belőlük fakad a gazdag vállalkozó imázsa, csak meg akarnak felelni valami hamis elvárásnak, ezért modorossá válnak. Biztos ismersz te is olyan vállalkozókat, akiknél – bár mintha minden jól ki lenne találva a vállalkozásukban – valahogy van egy fura érzésed… mintha túl sokat, túl tökéleteset akarnának mutatni… Bármikor beszélsz velük mindig tökéletesnek látszanak, a sikeresség látszatát keltik, de a mosolyuk nem őszinte. Tapasztalatom szerint az egyszerű, őszinte kommunikáció sokkal célravezetőbb. Nem kell megjátszanod magad! Maradj a saját imázsodnál, az vevőid hálásak lesznek érte.

11. Személyre szóló levelek

Az e-mailek, szöveges üzenetek, hírlevelek, reklámlevelek … naponta több százat is kapunk ilyesmit, sokukat meg sem nézzük, miről szól, mert már a tárgymező sem kelti fel az érdeklődésünket. Minden olyan gépies lett ugye?  Természetesen ezekre az utomatizált üzenetekre is szükség van, de ha igazán stílusos imázst építesz, használd ki a személyes üzenetek, az egyedi személyre szabott design lehetőségeit. Például az új ügyfeledet miért ne köszönthetnéd, egy személyes, kézzel írt kártyával? Lehetnének előre legyártott a vállalkozásod stílusjegyeit magán viselő üres kártyáid, elegáns logózott tollad, amivel egyszerű kézzel írott köszöntőt tudsz küldeni új ügyfelednek. Igazán egyedi, különleges stílus ugye?

PROFI TIPP : Már az arculatod tervezésénél kérd meg a designert, hogy tervezzen neked ilyen kártyákat is. Én például a Christin’Design fantasztikus munkáit nagyon szeretem. 🙂

12. Kedvesség

Az fenti tippek semmit sem érnek, ha nem vagy KEDVES!

Légy kedves másokkal akkor is, ha ők nem kedvesek veled.

Ha csak egy tippet is találsz a fentiekből , amit magadévá teszel és gyakorolsz máris sokat tettél a stílusos imázsod felépítése felé. 

Mit gondolsz erről? Van olyan tipped, amit hozzátennél a listához? Írj nekem!

Segíthetek?

Stabil alapokra, üzleti tervre van szükséged?

Sokszor csak egy kis beszélgetés, tanács szükséges, van amikor komolyabb támogatás. Beszélgessünk!

Foglalj időpontot, vagy válogass a szolgáltatásaim közül!