Barion Pixel

Markad Branding Consultant

Második… sokadik esély a megújulásra?

Mindenki megérdemel egy második...hetvenhetedik esélyt.

Ez a bejegyzés nem lesz porcukros, sajnálom. Ha úgy érzed nem akarsz emberi sorsokról olvasni, inkább ne olvass most tovább.  Szeretnék olyan emberekről írni, akik megérdemelnek egy újabb esélyt.
Imázstanácsadóként, családsegítő mentorként sok emberrel beszélgetek, érdekes, néha szomorú emberi sorsokat ismerek meg.   Név és felismerhetőségi jegyek nélkül szemezgetnék most. Ha magadra ismersz, csupán a véletlen (?) műve 🙂 

  A 40 feletti hölgy, aki első gyermekét 15 évesen szülte, majd gyorsan még jött egy ikerpár. Mire a felnőttkort jelző születésnapját ünnepelte, már három gyermek is vele együtt fújta a gyertyákat. Eldöntötte, hogy jó anya lesz, mindent megtesz a gyermekeiért. Harcolt értük a családjával, a közösséggel, rengeteget dolgozott, hogy felnevelje őket. Most 40 felett, a gyermekei saját családot alapítottak már, ő pedig hirtelen nem tudja mit kezdjen magával. Mi legyen a következő célja? Lehet még sikeres? Tanulhat? Lehet csinos? Megérdemel még egy esélyt?

  A fiatalember, aki mélyszegénységben nőtt fel. Szülei erejükön felül taníttatták, kitűnő eredménnyel végezte el az egyetemet. Grafikusként most idős édesanyjával él, a szűkös kisszobában készíti gyönyörű alkotásait. Fogalma sincs, hogy mutassa be magát, hogyan adja el magát, hogy jobb lehetőségei legyenek. Megérdemel egy esélyt? És az édesanyja?

  Az őszülő hölgy, akinek a szülei fiút vártak és egész életében elégedetlenek voltak vele, mondogatva: „belőled soha nem lesz senki és semmi…” Ő pedig próbált megfelelni, bizonyítani, de eljött az a pont amikor csak szeretne önmagaként boldog lenni… Lehet még sikeres? Megérdemel még egy esélyt?

  Az ötven feletti anya, aki hat gyermeket nevelt fel egyedül (nem az ő döntése volt, hogy egyedül maradt). Másod- és harmadállást vállalt, hogy a gyerekei ne szenvedjenek hiányt, fizetni tudja a tandíjakat, különórákat. Magától vonta meg a javakat, mások levetett ruháiból öltözködött, hogy a gyerekei márkás ruhákban járhassanak, ne csúfolják őket. Utoljára az úttörőtáborban volt nyaralni a Balatonon, de a gyerekeknek kifizette a speciális fejlesztő nyári tábort… És most? A gyerekek felnőttek, az ország és a világ különböző helyeire költöztek, a család szétszéledt, már csak ritkán, online tudnak beszélni egymással. Mi a helyzet az anyával? Kaphat még esélyt? Lehet még boldog? Lehet még célja, amit meg is valósíthat? Mit gondoltok? Van még esélye újratervezni?

Nem titok a véleményem, hiszen sokszor hangoztattam már:

NEM SZÓLT MÉG A FINÁLÉ!

NE ADD FEL, MÍG NEM GYŐZTÉL!

Lehetséges, hogy neked is van egy történeted…

Lehet, most úgy érzed, megérdemelsz egy esélyt az megújulásra…

Hidd el! Megérdemelsz még egy esélyt, nem szólt még a finálé!
Mindegy hány éves vagy!
Mindegy milyen most a helyzeted, a körülményeid!

HA felismerted, megért benned a gondolat a megújulásra, beszélgessünk! Imázstanácsadóként vannak ötleteim és eszközeim, hogy segíthessek neked.

A MARKAD MEGÚJULÁS PROGRAM RÉSZEI:

Először tájékozódnál?

Foglalj időpontot ingyenes első beszélgetésre itt >>