Barion Pixel

Markad Branding Consultant

Melyik tábort erősíted?

Kinek kellenek célok és tervek?
MINDENKINEK!

Persze tudom-tudom. Akad, aki most elhúzza a száját, vállat von és továbblapoz, mert neki ugyan nem kell terv, mert ő bizony mindig tudja mit kell csinálni…

Ki kell, hogy ábrándítsalak: terv és célok nélkül csak sodródsz és mások terveit valósítod meg!

Mert ha közületek valaki tornyot akar építeni, nemde először leülvén felszámítja a költséget, ha van-é mivel elvégezze? 

Miért nem terveznek sokan és miért nem írják le a céljaikat?

Tapasztalatom szerint több csoport van:

1. A túlzottan magabiztosak csoportja.

Ők teljesen biztosak magukban, néha túlzottan is, néha mondhatni úgy is, „túl nagy az arcuk” 🙂 . Az ebbe a csoportba tartozók úgy gondolják a tudják mi a céljuk, a fejükben van, a tervek leírása csak akadályozná őket. Mert amikor lépni kell, dönteni kell, úgyis a helyzet határozza meg a döntésüket és különben is, úgyis tudják és mindig jól döntenek.

Biztos? Tényleg mindig jó a döntésük? Ha ide tartozol, tedd a szívedre a kezed: Tényleg te döntöttél és nem a körülmények, az érzelmek vagy a megfelelni vágyás?

2. Azon emberek csoportja, akik félnek attól, hogy rosszul döntenek.

Félelem… vannak, akik nem is merik megfogalmazni a céljaikat, terveiket, mert azt gondolják, akkor nem fog sikerülni. Így viszont nettó szorongásban töltik a napjaikat, mert a félelem leblokkolja őket, észre sem veszik a lehetőségeiket.

Tudnotok kell, a félelem is hite és tervezése valaminek, csak épp negatív irányú. A félelem megakadályozza a jó életet, az ÉLETET.

3.  A „PatóPálok” a kényelmesek csoportja.

Kicsit hasonlít az előbbiekhez, de a legerősebb gondolat a „Jól van az úgy, az őseimnek is jó volt így, minek maskepp csinalni?”

És telnek a napok, az évek, csak sodródnak, néha panaszkodnak, esetleg más a hibás…de mindegy… ez van…

Ezzel szemben, ott vannak a sikeres emberek, akik hisznek egy jobb jövőben, hisznek magukban, hisznek a céljaikban és abban is, hogy elérik őket. Terveket fogalmaznak és fejlesztenek, haladnak az útjukon.

Néha elesnek ugyan, nekik sem sikerül minden elsőre, de felállnak, újraterveznek és mennek tovább a céljaik felé.

Te melyik táborhoz akarsz tartozni?