Barion Pixel

Markad Branding Consultant

Mindenki sikeres életet szeretne ugye?

Mindenki sikeres életet szeretne ugye? Ugyanakkor ismerünk olyan embereket, akik mintha sohasem tudnák áttörni a láthatatlan falat és csak sóvárognak a lehetséges sikeres életük után.

Te NE légy ilyen! Segítek! Nézzük meg, melyek gondolataid akadályozzák az üzleti sikereidet és fordítsuk át támogatókká!

Szoktad ezeket mondogatni? „Majd megoldom…. Mindegy innen szép nyerni… Megoldjuk… Ennek így kellett lennie, mert nincsenek véletlenek…. Tanulunk ebből is…. Több is veszett Mohácsnál…Másoknak rosszabb… stb”

Természetesen, van néha létjogosultsága az ilyen gondolatoknak is, akár segítenek is összpontosítani, új terveket kovácsolni. DE ha ezek a gondolatok a rendszeres válaszaid, akkor érdemes elgondolkodnod: nem kellene ezen változtatni?

MAJD – Egy korábbi bejegyzésemben beszéltem már a Majd szigetről. A Majd sziget az a hely, ahol sok tervünk landol arra várva, hogy egyszer, majd megvalósítsuk őket.

De ez a majd, egyszer hely mintha folyamatosan távolodna és sohasem jönne el…

Fordítsuk át! Ne határozatlan „majd” legyen a mondatban, hanem szabj magadnak határidőt! Írd be a naptáradba és amikor elvégezted a feladatot pipáld ki. Ez felemelő élmény lesz! Ez kész! Pipa!

Mondok példát: Korábban rendszeresen tologattam a nemszeretem feladatokat. Majd megcsinálom! Még nem akut! cimkét kaptak rendszeresen. Amikor úgy döntöttem, hogy nem halogatok tovább, ezeket a feladatokat rangsoroltam és a legfontosabb/legsürgősebb bekerült egy közeli határidővel a naptáramba. Szuper érzés volt kipipálni, tudva, hogy kész és már nem nyomaszt többet.

Ott vannak a belenyugvások, az „így kell lennie” típusú válaszok is.

Ezek sem segítenek nekünk semmit a sikeres életünkben, cserébe visszafelé rángatnak bennünket. Miért? mert leveszik a felelősséget rólunk, elhitetik velünk, hogy tehetetlenek vagyunk.

De! Ilyen esetekben nézzük meg, mi vezetett idáig! Tanuljunk a hibáinkból és találjuk meg a kiutat ebből a helyzetből. Lehet, hogy  hibák sorozata vezetett egy rossz helyzethez, aminél azt gondolhatjuk, hogy „így kellett lennie”, de miért kell belenyugodnunk ebbe?

Nem szólt még a finálé!

Javítsuk ki a helyzetet, keressünk megoldást, új utakat és igyekezzünk elkerülni a korábbi hibákat.

Aztán ott vannak a „lehetne rosszabb is” tipusú mondatok. A filmekben ilyenkor kezd el zuhogni az eső.

Amikor kisiskolás voltam és nem ötöst kaptam egy dolgozatra, azzal védekeztem az anyukámnak, hogy másoké rosszabb volt. De ez engem semmiben sem segített, hogy igyekezzek jobban tanulni és tökéletesen igaza volt anyukámnak, aki ilyenkor azt mondta: „Engem nem érdekel, hogy másoknak rosszabb, te ennél az eredménynél jobb vagy!”

Ez engem arra sarkallt, hogy megoldásokat keressek! Nektek is ezt javaslom: a „lehetne rosszabb is” dagonya helyett gondold át mit tehetnél, hogy jobb legyen. Keress új utakat, dolgozz ki lépéseket és cselekedj!

Vannak még a halogató típusú gondolatok, amik szintén akadályozhatnak bennünket a sikerünk elérésében.

Természetesen nem azt mondom, hogy gondolkodás nélkül ugorj bele egy döntésbe. Dehogyis! Kellenek az alaposan átgondolt, felelős lépések.

Azokhoz szólok inkább akik nem mernek balra, vagy jobbra elindulni, tipródnak, tologatják a döntéseket.

Ismeritek a mondást? „Nem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam.”

Azt tanácsolom, hogy ne halogass, mondd inkább magadnak: „Nem látok még mindent előre, de azt biztosan tudom, hogy változtatni akarok, ezért megpróbálom és mindent megteszek, hogy sikeres legyek.”

Tudom, hogy te is vágysz arra, hogy megéld az üzleti sikereidet, hogy teljes életet élj. Fogadd meg magadnak, hogy ezentúl nem tipródsz a negatív gondolataiddal, hanem átfordítod őket és megéled a sikereidet.

Remélem, hasznodra voltak tippjeim és bátran lépsz előre s sikereid útján. Merj boldog és sikeres életet élni! Ha úgy érzed, jó lenne egy támogató, akivel beszélgethetsz a sikeres fejlődésedről, foglalj időpontot konzultációra és beszélgessünk a te sikeres vállalkozásépítésed lépéseiről.

Hidd el, megéri, ha igazán akarod, el is éred!